Gourmetknäcke

Våra knäcken

Jag tog fram ett gott och krispigt delikatessknäcke att bakas för hand och bygga på ekologiskt odlade kulturgrödor från trakten. Hjälmareknäcke bygger på ett recept som använts i flera generationer. Det är närproducerat och bakas av spannmål som odlats av bönder kring Mälaren och Hjälmaren. I små lokala kvarnar stenmals mjölet enligt samma principer som funnits i årtusenden. Gammaldags Hjälmareknäcke bakas med ekologiskt fullkornsmjöl. Knäcket får sin unika smak av kulturgrödorna dinkel, råg och korn. Innan degen bakas ut till spröda knäcke tillsätter vi även solroskärnor, lin- och sesamfrön samt havssalt.

Serverat på Nobelfesten

2011

2012

2013

”Jag riktar mig till dig som vill ha god mat gjorda på naturliga råvaror med det lilla extra,

och som tycker det är viktigt med småskalighet och närproducerat”

Håkan Bjernhagen, matkreatör, grundare och VD på Sörgården Måla

Naturliga produkter

Knäcke

  • Gott och krispigt
  • Ekologisk råvaror
  • Stenmalda fullkornsmjöl
  • Närodlat och malt i lokala kvarnar
  • Gamla kulturgrödor
  • Stöder ett öppet landskap

Marmelad, chutney & senap

  • Frukt och bär från egen odling
  • Inga tillsatser
  • Naturlig konservering med socker
  • Ekologiska råvaror
  • Senap på egen honung
  • Kokas i små satser

 

 

Vi använder aldrig smakförstärkare, färgämnen, konserveringsmedel eller andra industriella substanser.

 

 

 

Sörgården Måla, 732 92 Arboga

Mobil: 070-549 8587

E-post: hakan@sorgardenmala.se