Marmelad

Våra marmelader

Marmelader kokar vi i små satser på ca 4 kg över gaslåga, för att bevara fruktens smak och färg. Jag kokar unika marmelader som görs av naturens egna noggrant utvalda råvaror (egna och ekologiska) och med oraffinerat rårörsocker för konservering. Att sylta är en konserveringsmetod som innebär att vi använder socker för att konservera. Socker hjälper också till att lyfta smaken från frukten.

Vi använder aldrig smakförstärkare, färgämnen, konserveringsmedel eller andra industriella tillsatser.

 

”Jag riktar mig till dig som vill ha god mat gjorda på naturliga råvaror med det lilla extra,

och som tycker det är viktigt med småskalighet och närproducerat”

Håkan Bjernhagen, matkreatör, grundare och VD på Sörgården Måla

Naturliga produkter

Knäcke

  • Gott och krispigt
  • Ekologisk råvaror
  • Stenmalda fullkornsmjöl
  • Närodlat och malt i lokala kvarnar
  • Gamla kulturgrödor
  • Stöder ett öppet landskap

Marmelad, chutney & senap

  • Frukt och bär från egen odling
  • Inga tillsatser
  • Naturlig konservering med socker
  • Ekologiska råvaror
  • Senap på egen honung
  • Kokas i små satser

 

 

Vi använder aldrig smakförstärkare, färgämnen, konserveringsmedel eller andra industriella substanser.

 

 

 

Sörgården Måla, 732 92 Arboga

Mobil: 070-549 8587

E-post: hakan@sorgardenmala.se