En utflykt värd en omväg!

Välkommen hem till min gårdsbutik här på Sörgården Måla vid Hjälmarens norra strand – det är värt både en utflykt och en omväg.

Min gårdsbutik ligger i ladan här på min lilla gård, i det gamla svinstallet. Gården bildades och byggdes 1856 i samband att gården skiftades. Ladan byggdes runt sekelskiftet 1900, men gården som sådan har betydligt äldre anor. I min egen jordkällare under huset har man hitta fynd från 1500-talet!

Nu har vi öppnat trädgårdscafé eller picknickcafé vid gårdsbutiken. Vårt sommarcafé följer samma filosofi enkelt och gott, det bjuds på nymalet och nybryggt kaffe eller te med hembakade kanelbullar, surdegsbröd med ost, scones med valfri marmelad och pizzabullar till besökarna. Här säljs också den välsmakande glassen, gjord på naturliga råvaror, från Grinda gårdsglass i Malmköping.

Här i trakten är gården känd (eller snarare ökänd) som ”Klangens”, efter Hjalmar Klang som bodde här i många år. Det var en krutgubbe som var ökänd för att han var så ilsk, men han var också en mångsysslare som gjorde mycket här på gården. Bland annat byggde han båtar i vedbo’n och tog upp en lucka i väggen så att han skulle kunna tjuvjaga under tiden… Men själv är jag varken ilsk eller skjuter från vedboden.

Så känn er varmt välkomna till min gårdsbutik. Sortimentet är i grunden mina egna produkter, samma som jag säljer här på hemsidan, men dessutom erbjuder jag olika produkter som jag själv tycker om. Gärna lokalproducerade och ekologiska produkter som glass från Grinda gårdsglass, Sveriges godaste färskost från Sörfennsta Gårdsmejeri, ekologiskt mjöl från Warbro kvarn och Kullens kvarn, Lycktäppans ekologiska rapsolja, ekologisk olivolja, ekologiska kryddblandningar från Änga Gård. Desstuom har vi viltkött och korvar, honung från egen bigård, ägg från egna höns, praktiska köksredskap och andra produkter som jag vill erbjuda mina kunder.  

Öppet vardagar 9-16 (Lör-Sön 10-16 sommartid)

Vill ni komma någon annan tid är det bara att slå en signal i förväg. Jag är oftast hemma på gården - jag bor här och har också min produktion här – dessutom är det ju så att den här platsen lämnar jag ogärna.

Välkommen att hälsa på!

Hitta hit

×